четвртак, 4. октобар 2018.

KAFE - VANILA DEZERT



Sastojci:

Fil:

300 ml. mleka,
1 kesica pudinga od vanile,
3 kašike šećera,
200 ml. slatke pavlake.

Ostalo:

15-20 piškota,
50 ml. mlake vode,
1 kašičica instant kafe,
1 kašičica ruma i
100 gr. čokolade sa lešnikom.

Priprema:

Fil:

Odvojiti malo mleka i u njemu razmutiti prašak za puding, ostatak mleka staviti sa šećerom da provri pa u provrelo dodati umućenu smesu i kuvati dok se ne zgusne. Ostaviti puding da se ohladi pa mu dodati umućenu slatku pavlaku i sve sjediniti.

U vodi razmutiti instant kafu i dodati rum. Čokoladu izrendati na krupno. U dezertne čaše na dno poređati izlomljene piškote pa ih preliti sa 1 kašikom pripremljene kafe, posuti sa rendanom čokoladom pa staviti 2 kašike pripremljenog fila, zatim još jedan red piškota, preliti kafom, posuti sa čokoladom i naneti 2 kašike fila. Po želji ukrasiti sa izlomljenim piškotama i rendanom čokoladom ili sa umućenom slatkom pavlakom.


Нема коментара:

Постави коментар