уторак, 28. фебруар 2017.

NOVOGODIŠNjA TORTA


Sastojci:

Kora 1:

4 belanaca,
100 gr. šećera,
100 gr. mlevenih lešnika,
2 kašike brašna i
1/2 kašičice praška za pecivo.

Kora 2:

4 belanaca,
100 gr. šećera,
100 gr. rendane čokolade,
2 kašike brašna i
1/2 kašičice praška za pecivo.

Kora 3:

4 belanaca,
100 gr. šećera,
100 gr. mlevenih lešnika,
2 kašike brašna i
1/2 kašičice praška za pecivo.

Fil:

1 l. mleka,
250 gr. šećera,
12 žumanaca,
4 kesice pudinga od vanile,
250 gr. margarina,
6 seckanih čokoladnih bananica,
100 gr. čokolade za kuvanje i
100 gr. pečenih mlevenih lešnika.

Dekoracija:

150 gr. čokolade za kuvanje i
100 ml. slatke pavlake.

Priprema:

Kora 1:

Umutiti belanca sa šećerom u čvrst sneg, zatim dodati brašno, prašak za pecivo i lešnike, sjediniti lagano varjačom, uliti u obložen pleh i peći 20 minuta na 180 stepeni.

Kora 2:

Umutiti belanca sa šećerom u čvrst sneg, dodati brašno, prašak za pecivo i rendanu čokoladu, sjediniti pa uliti u obložen pleh i peći 20 minuta na 180 stepeni.

Kora 3:

Umutiti belanca sa šećerom u čvrst sneg, dodati brašno, prašak za pecivo i mlevene lešnike, sjediniti pa uliti u obložen pleh i peći 20 minuta na 180 stepeni.







Fil:

Žumanca umutiti sa šećerom i praškom za puding, dodati malo mleka od ukupne količine i sve dobro umutiti. Ostatak mleka staviti da provri pa dodati umućenu smesu i kuvati uz mešanje dok se ne zgusne. Ostaviti da se ohladi. Margarin umutiti penasto pa ga sjediniti sa ohlađenim filom.

Fil podeliti na tri dela. U jedan deo dodati iseckane čokoladne bananice, u drugi deo dodati otopljenu čokoladu, a u treći deo dodati mlevene lešnike.



Filovanje: Kora 1 - fil sa čokoladnim bananicama - Kora 2 - fil sa čokoladom - Kora 3 - fil sa lešnicima.

Zagrejati slatku pavlaku na laganoj vatri, dodati joj čokoladu i mešati da se otopi pa preliti tortu. Po želji ukrasiti tortu.


Нема коментара:

Постави коментар