петак, 20. јануар 2017.

ČOKOLADNA GNEZDA



Sastojci:

Za kuglice:

200 ml. vode,
150 gr. margarina,
100 gr. čokolade za kuvanje,
200 gr. šećera,
100 gr. mlevenih pečenih lešnika,
250 gr. mlevenog keksa.

Punjenje:

2 kašike Čoko namaza

Dekoracija:

50 gr. bele čokolade i
100 gr. mlevenog keksa.

Priprema:

Vodu sa margarinom, šećerom i čokoladom staviti da provri, zatim skloniti sa vatre pa dodati lešnike i keks, sve dobro izmešati i ostaviti da se smesa potpuno ohladi. Od ohlađene smese oblikovati kuglice željene veličine, uvaljati ih u mleveni keks pa na sredini svake kuglice prstom napraviti udubljenje. Udubljenja puniti sa čoko namazom. Čoko namaz prethodno zagrejati na laganoj vatri. Gnezda prošarati sa otopljenom belom čokoladom.