понедељак, 27. јун 2016.

CHEESECAKE





Sastojci:

Kora:

300 gr. mlevenog plazma keksa,
125 gr. margarina,
1 dl. mleka.

Fil:

2 ala kajmaka ( 500 gr. ),
1 čaša kisele pavlake,
1 dl. mleka,
150 gr. šećera i
2 keesice želatina.

Voćni preliv:

3 dl. vode,
150 gr. šećera,
300 gr. voća ( koristila sam maline ) i
2 kesice želatina.

Priprema:

Kora:

Margarin umutiti penasto, dodati mu plazmu i sve dobro mesiti rukama uz dodavanje mleka. Kada se dobije kompaktna smesa utisnuti je u kalup za cheesecake i staviti u frižider da se stegne.



Fil:

Zagrejati kajmak, pavlaku, mleko i šećer uz povremeno mešanje da se šećer otopi. Želatin preliti sa malo vode, ostaviti da nabubri 10-ak minuta pa dodati u vruću smesu i kuvati uz mešanje na laganoj vatri ( ne sme da provri ). Kad je blizu vrenja skloniti sa šporeta ( smesa će biti retka ). Vruću smesu preliti preko kore i ostaviti da se stegne.




Voćni preliv:

Šećer preliti sa vodom, dodati voće pa kuvati 10-ak minuta, zatim skloniti sa vatre. Želatin preliti sa malo vode ostaviti da nabubri oko 10 minuta a zatim ga na laganoj vatri otopiti, paziti da ne provri. Otopljen želatin dodati u smesu sa voćem. Ostaviti da se prohladi pa naneti preko fila i staviti u frizider da se stegne.