Sastojci:
2 lista oblande,
13 kašika šećera,
15 kašika vode,
125 gr. margarina,
200 gr. mlevenog keksa,
200 gr. mlevenih oraha i
100 gr. čokolade za kuvanje.
Priprema:
Listove oblande staviti izmedju dve mokre krpe i ostaviti da omekšaju.
Šećer preliti sa vodom i staviti na laganoj vatri da provri. Dodati margarin i mešati da se otopi, zatim skloniti sa vatre pa u smesu dodati keks i orahe i sve dobro sjediniti varjacom. Smesu podeliti na dva dela pa u jedan deo dodati na pari otopljenu čokoladu.
Jedan list oblande premazati mlakom svetlom smesom i uviti u rolat. Drugi list oblande premazati mlakom tamnom smesom, zatim na nju staviti uvijen svetli rolat pa sve zajedno uviti u rolat. Rolat ostaviti na hladnom da se stegne.
Нема коментара:
Постави коментар