Sastojci:
Testo: 1kg brasna, 1/2l mlake vode i 2 kasicice soli.
Krompir: 1kg krompira i so po potrebi.
Premazivanje kora: lonce otopljene masti
Priprema:
Testo: U vodu dodati so, zatim postepeno dodavati brasno i zamesiti testo ( brasno dodavati po potrebi da testo ne bude gnjecavo ). Zameseno testo ostaviti da se odmori 10-15 minuta.
Ponovo ga zamesiti da bude glatko pa ga podeliti na 2 jufke.
Jufke malo razviti oklagijom i ostaviti da se odmore 20 min.
Dok se jufke odmaraju izrendati krompir u hladnu vodu i posoliti po zelji.
Odmoreno testo razvuci na stolu i odstraniti krajeve, testo poprskati sa 6 kasika otopljene masti pa zatim naneti svuda po testu krompir ocedjen od vode.
Krajeve prebaciti ka unutra i na njih naneti malo krompira.
Dok se pita pece pripremiti preliv.
U manje lonce sipati 1/2dl vode i 1.5. kasiku masti pa to staviti da provri, zatim time preliti pecenu pitu.
Prelivenu pitu vratiti u rernu na 5-10 min. Kada se pita izvadi iz rerne ocediti mast iz tepsije.
Sastojci:
Testo: KORISTITI ODSTRANJENE KRAJEVE OD TESTA ZA KROMPIRUSU.
Fil: 1kg jabuka, 4-5 kasika secera.
Priprema:
Testo: Testo pripremiti po istom postupku kao i testo za krompirusu, pa filovati sa filom od jabuka.
Нема коментара:
Постави коментар