Sastojci:
8 svinjskih snicli,
po potrebi brasno da se uvaljaju snicle,
vegeta i biber po zelji.
Sos:
1 glavica crnog luka,
3 cena belog luka,
4 dl. vode,
2-3 kasike brasna,
vegeta, biber po zelji.
Priprema:
Snicle izlupati, zatim ih zaciniti biberom i vegetom. Uvaljati ih u brasno sa obe strane pa ih kratko proprziti na ulju da blago porumene sa obe strane. Odloziti ih u dublji pleh.
Crni i beli luk iseckati u secku i dodati ga u ulje u kom su se przile snicle, preliti sa malo vode od ukupne kolicine i uz mesanje dinstati dok ne omeksa.
U malo vode razmutiti brasno ( brasno dodavati u zavisnosti od toga kakvu gustinu sosa zelite ) pa dodati u luk, zaciniti i kuvati uz stalno mesanje dok se sos ne zgusne.
Kada je sos dostigao zeljenu gustinu preliti ga preko snicli u plehu i peci u zagrejanoj rerni 40-ak minuta na 180 stepeni.
Нема коментара:
Постави коментар