Testo:
200 gr. margarina,
200 gr. prah secera,
150 gr. brasna,
2 kasike kakaoa,
1 kasicica praska za pecivo,
2 jaja,
160 ml. mlakog mleka,
150 gr. ,, Menaz ,, cokolade iseckane na kockice.
Fil:
4 zumanca,
100 gr. secera,
100 gr. ,, Menaz ,, cokolade i
100 gr. margarina.
Priprema:
Margarin umutiti penasto sa prah secerom. Brasno pomesati sa kakaom i praskom za pecivo pa dodati u umucen margarin, sjediniti, zatim dodati jaja i mleko mleko pa sve dobro umutiti. Na kraju dodati iseckanu cokoladu pa sjediniti varjacom.
Smesu sipati u kalupe za mafine i peci u zagrejanoj rerni 30 minuta na 160 stepeni. Mafine ostaviti da se ohlade.
Fil:
Zumanca umutiti sa secerom pa skuvati na pari. Skloniti sa vatre pa dodati izlomljenu cokoladu i mesati da se cokolada otopi.
Ostaviti da se ohladi. Margarin umutiti penasto pa ga sjedinti sa ohladjenim cokoladnim filom.
Filom dekorisati ohladjene mafine.
Нема коментара:
Постави коментар