Sastojci:
220 gr. margarina,
120 gr. ,, Menaz ,, cokolade,
5 jaja,
200 gr. secera,
1 kesica vanil secera,
70 gr. brasna,
7 petit keksa,
5-6 cosmo keksa
40 gr. oraha
Dekoracija:
po potrebi penaste bombone i
po potrebi kockice cokolade.
Preliv:
125 ml. vode,
100 gr. secera i
1 kasika kakaoa.
Priprema:
Petit keks samleti, ali ostaviti da ima i malo komadica, cosmo keks izlomiti na komadice, a orae iseckati.
Na pari otopiti margarin sa cokoladom.
Jaja umutiti penasto sa secerom i vanil secerom, dodati brasno pa sjediniti lagano vajacom. U smesu dodati otopljenu cokoladu sa margarinom, sjediniti varjacom a zatim dodati petit keks, cosmo keks i orahe, dobro promesati pa smesu sipati u pleh oblozen papirom za pecenje i peci u zagrejanoj rerni na 180 stepeni 20-30 minuta.
Izvaditi iz rerne i kolac iseci na kocke, ali ne vaditi iz pleha. Na svaku kocku staviti po jednu penastu bombonu i vratiti u rernu da se bombone otope. Kada su se bombone otopile izvaditi iz rerne pa na svaku kocku staviti i po kockicu cokolade.
Preliv:
Secer sjediniti sa kakaom pa preliti sa vodom, staviti na laganu vatru da se secer otopi. Pripremljenim prelivom preliti kolac.
Нема коментара:
Постави коментар