Sastojci:
230 gr. margarina
200 -250 gr. secera,
2 jaja,
2-3 kasicice ekstrata ruma,
300 gr. brasna,
1/2 kasicice soli,
1 kasicica sode bikarbone,
50 gr. kakaoa,
100 gr. ,, Menaz ,, cokolade.
Dekoracija:
po zelji cokoladne kapi i penaste bombone.
Priprema:
Margarin umutiti penasto sa secerom, zatim dodati jaja i ekstrat ruma pa sve sjediniti. Brasnu dodati so, sodu bikarbonu i kakao pa promesati i dodati u umucenu mesu, sve dobro umutiti mikserom sa nastavcima za testo. Cokoladu iseci na krupnije komadice, dodati je umucenoj smesi pa sve dobro sjediniti.
Od smese oblikovati kuglice i redjati ih u podmazan ili papirom oblozen pleh. Na svaku kuglicu staviti po malo cokoladnih kapi i iseckanih penastih bombona. Peci 10 minuta na 180 stepeni. Pecene keksice ostaviti u plehu da se ohlade pa ih izvaditi.
Нема коментара:
Постави коментар