Sastojci:
Pakovanje tankih kora za gibanicu.
Premazivanje:
(Mera solje je 2 dl.)
1 solja brasna,
1 solja ulja,
1 solja jogurta,
3 jaja,
1 kasicica soli i
1 kesica praska za pecivo.
Smesa sa sirom:
700 gr. sitnog sira,
3 - 4 kasike ajvara,
Punjenje:
suhomesnato po zelji.
Priprema:
Premazivanje:
Sastojke za premazivanje umutiti mikserom.
Smesa sa sirom i ajvarom:
Mikserom umutiti sir sa ajvarom.
Uzimati po dve kore, prvu premazati sa pripremljenom smesom za premazivanje, na nju staviti drugu koru pa i nju premazati a zatim na nju rasporediti smesu sa sirom pa posuti sa iseckanim suhomesnatim. Zaviti u rolat a zatim rolat uviti u puz. Isti postupak ponoviti i sa preostalim korama. Pripremljene pite redjati u podmazan pleh, premazati ih odozgo sa smesom za premazivanje i peci u zagrejanoj rerni na 200 stepeni dok ne porumene.
Нема коментара:
Постави коментар