Sastojci:
Mera solje je od 2 dl.
1/2 solje razanog brasna,
1 solja heljdinog brasna,
1/2 solje kukuruznog brasna,
1 -2 kasike mlevenog lana
1/2 kesice praska za pecivo,
1 kasicica soli,
1 solja jogurta,
1 solja ulja,
2 jaja,
2-3 kasike ,,Ella,, sira i
malo ovsenih pahuljica za posipanje projica ( ili suncokret, susam, kim, semenke bundeve,... )
Priprema:
Pomesati sve tri vrste brasna, dodati lan, prasak za pecivo i so. Zatim u suvu smesu dodati jogurt, ulje, jaja i sir pa sve umutiti mikserom.
Smesu sipati u podmazane kalupe za mafine ( ne puniti kalupe do vrha ), posuti sa malo ovsenih pahuljica ( moze se posuti i sa suncokretom, susamom, kimom, semenkama bundeve,... ) i peci u zagrejanoj rerni na 250 stepeni.
Нема коментара:
Постави коментар