Sastojci:
Kora:
150 gr. seckanih oraha,
7 belanaca,
14 kašika šećera,
1 kašika ulja,
2 kašike brašna i
1 kesica praška za pecivo.
Za premazivanje kore:
300 gr. eurokrema.
Fil:
1 l. mleka,
15 kašika šećera,
7 žumanaca,
4 kesice pudinga od vanile,
250 gr. margarina,
100 gr. čokolade za kuvanje i
250 - 300 gr. celog plazma keksa.
Dekoracija:
3 kesice čokoladnog šlag krema.
Priprema:
Kora:
Pleh obložiti papirom za pečenje a zatim posuti seckanim orasima. Belanca umutiti sa šećerom u čvrst sneg, dodati ulje, brašno i prašak za pecivo pa sve lagano pomešati varjačom da se sastojci sjedine. Smesu sipati preko seckanih oraha i peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni 20 minuta. Pečenu koru izvaditi iz pleha, skinuti papir za pečenje pa zatim stranu sa orasima premazati eurokremom. Ostaviti koru da se ohladi.
Fil:
Žumanca umutiti sa praškom za puding, dodati malo mleka od ukupne količine i mutiti da se razbiju grudvice. Ostatak mleka staviti sa šećerom da provri pa u provrelo mleko dodati umućenu smesu i kuvati dok se ne zgusne. Ostaviti da se ohladi. Margarin umutiti penasto pa ga sjediniti sa ohladjenim pudingom. Fil podeliti na dva dela i u jedan deo dodati čokoladu otopljenu na pari.
Filovanje:
Kora premazana eurokremom - žuti fil - plazma prethodno umočena u mleko - crni fil - šlag krem od čokolade. Tortu ukrasiti po želji.
Нема коментара:
Постави коментар