Sastojci:
Kora:
4 belanca,
prstohvat soli,
150 gr. šećera i
250 gr. mlevenih badema.
Fil:
400 ml mleka,
100 gr. šećera,
1 kašičica ekstrata vanile
4 žumanca,
4 kašike gustina i
250 gr. margarina.
Priprema:
Kora:
Belanca umutiti u čvrst sneg sa soli uz postepeno dodavanje šećera. Na kraju lagano varjačom umešati bademe.
Smesu uliti u obložen pleh i peći u zagrejanoj rerni 25-30 minuta na 180 stepeni. Pečenu koru ostaviti da se ohladi zatim je preseći na pola po dužini.
Fil:
Umutiti žumaca sa šećerom i gustinom, dodati malo mleka od ukupne količine pa sve lagano umutiti da nema grudvica. Ostatak mleka staviti da provri. U provrelo dodati umućenu smesu i kuvati na laganoj vatri dok se ne zgusne. Ostaviti da se ohladi. Margarin umutiti penasto pa ga sjediniti sa ohladjenim filom, dodati ekstrat vanile i sve dobro umutiti.
Sa pola fila premazati jednu koru, staviti drugu koru zatim ceo kolač premazati drugom polovinom fila. Kolač ukrasiti po želji ( mlevenim bademima ili odvojiti malo fila pa pomoću šprica dekorisati kolač ).
Нема коментара:
Постави коментар