Sastojci:
Kora:
150 gr. mlevenog keksa,
50 gr. prah šećera,
120 gr. margarina.
Fil:
450 gr. Ella sira,
1 solja ( od 2 dl ) prah šećera i
2 kašičice ekstrata vanile.
Dekoracija:
50 gr. čokolade za kuvanje,
po želji višanje i
po želji bademi.
Priprema:
Keks sjediniti sa prah šećerom pa mu dodati margarin otopljen na laganoj vatri. Sve dobro sjediniti pa smesu utisnuti u manji pleh. Ostaviti u frizideru da se stegne.
Fil:
Kašikom sjediniti sir sa prah šećerom i ekstratom vanile pa naneti preko stegnute kore. Staviti u zamrzivač na sat vremena da se stegne.
Stegnuto seći na kocke željene veličine pa svaku kocku preliti sa po kašičicom otopljene čokolade i dekorisati sa po jednom višnjom i jednim bademom.
Нема коментара:
Постави коментар