Sastojci:
500 gr. kora za pitu.
Fil za premazivanje kora:
200 ml. mlakog mleka,
1 kvasac,
1 kašičica soli,
1 kašičica šećera,
200 ml. ulja i
5 kašika brašna.
Fil:
400 gr. sitnog sira i
9-10 većih viršli ( koristila sam WUDY viršle ).
Premazivanje zalogajčića:
1 jaje i
po želji susam za posipanje.
Priprema:
Fil za premazivanje kora:
U mlako mleko dodati ulje, zatim u to izmrviti kvasac, dodati so, šećer i brašno i sve dobro izmešati kašikom da se sastojci sjedine pa ostaviti da odstoji 15 minuta.
Uzimati po 3 kore,svaku koru premazati pripremljenim filom i redjati ih jednu na drugu zatim na treću naneti sitni sir pa na sir poredjati viršle. Lagano zaviti u rolat a zatim rolat iseći na parčiće željene veličine.
Parčiće redjati u podmazan pleh, premazati ih sa umućenim jajetom i posuti sa susamom. Peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni dok ne porumene.
Нема коментара:
Постави коментар