Sastojci:
Kora:
6 jaja,
6 kašika šećera,
6 kašika vrele vode,
6 kašika brašna,
6 kašika mlevenih lešnika i
2 kašike kakaoa.
Preliv za koru:
200 ml. vode i
200 gr. šećera.
Fil:
600 ml. mleka,
150 gr. šećera,
3 kesice pudinga od lešnika i
250 gr. margarina.
Glazura:
150 gr. čokolade za kuvanje i
4-5 kašika mlevenih lešnika.
Priprema:
Kora:
Penasto umutiti jaja sa šećerom, dodati vodu i umutiti mikserom. U umućeni smesu dodati brašno, lešnike i kakao pa sve lagano sjediniti varjacčom. Smesu uliti u podmazan i brašnom posut pleh i peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni 15-ak minuta. Ostaviti koru da se ohladi.
Preliv za koru:
Šećer preliti sa vodom i kuvati na laganoj vatri dok ne provri i šećer se ne otopi. Ohladjenu koru izbockati nožem i preliti sa vrelim prelivom, ostaviti da se ohladi i kora da upije preliv.
Fil:
Odvojiti malo mleka i u njemu razmutiti puding, ostatak mleka staviti sa šećerom da provri. U provrelo dodati razmućenu smesu i kuvati na laganoj vatri dok se ne zgusne. Puding ostaviti da se ohladi. Margarin umutiti penaso pa ga sjediniti sa ohladjenim pudingom. Pripremljen fil naneti na koru.
Glazura:
Čokoladu otopiti sa malo ulja pa preliti preko kolača i posuti sa mlevenim lešnicima. Ostaviti da se stegne.
Нема коментара:
Постави коментар