Sastojci:
Kora:
6 belanaca,
6 kašika šećera,
1 kesica vanil šećera,
4 kašike brašna,
2 kašike mlevenih oraha i
1 kašičica praška za pecivo.
Fil:
6 žumanaca,
3 kašike šećera,
1 kesica vanil šećera,
3 pune kašike gustina,
400 ml. mleka,
120 gr. umućenog šlaga ( šlag umutiti prema uputstvu sa kesice ) i
60 gr. seckane čokolade za kuvanje.
Dekoracija:
Rendana čokolada
Priprema:
Kora:
Belanca umutiti u čvrst sneg sa šećerom i vanil šećerom. Zatim dodati brašno, mlevene orahe i prašak za pecivo pa sve lagano sjediniti varjačom.
Smesu uliti u podmazan pleh i peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni. Ostaviti da se ohladi.
Fil:
Žumanca umutiti sa šećerom, vanil šećerom i gustinom, dodati malo mleka i mešati da se razbiju grudvice, ostatak mleka staviti da provri. U provrelo dodati umućenu smesu i kuvati na laganoj vatri dok se ne zgusne. Ostaviti da se ohladi.
U ohladjeno dodati pola umućenog šlaga pa sjediniti mikserom. Na kraju u fil dodati seckanu čokoladu i izmešati lagano varjačom.
Fil naneti na ohlađenu koru, odozgo posuti sa rendanom čokoladom i ukrasiti sa ostatkom umućenog šlaga.
Нема коментара:
Постави коментар