Sastojci:
Kora:
300 gr. celog plazma keksa.
Fil:
7 zumanaca,
6 kasika prah secera,
2 kesice vanil secera,
100 gr. Menaz cokolade za kuvanje,
80 gr. mlevenih oraha,
100 ml. mleka,
125 gr. margarina i
80 gr. mlevenog plazma keksa.
Dekoracija:
2 kesice slag krema od cokolade i
300 ml. hladnog mleka.
Priprema:
Na tacnu ili u pleh poredjati pola keksa od ukupne kolicine ( prethodno umocenog u mleko ).
Fil:
Orahe popariti sa 100 ml. mleka i ostaviti da se ohlade.
Zumanca umutiti sa prah secerom i vanil secerom pa skuvati na pari, dodati cokoladu da se otopi a zatim dodati i poparene orahe. Ostaviti da se ohladi.
Margarin umutiti penasto pa mu postepeno dodavati ohladjenu smesu, sve dobro umutiti mikserom i na kraju dodati i mlevenu plazmu.
Preko poredjanog keksa staviti pola pripremljenog fila, zatim poredjati jos jedan red keksa ( prethodno umocenog u mleko ) i naneti ostatak fila.
Dekoracija:
Slag krem umutiti sa mlekom pa naneti na tortu. Dekorisati po zelji.
Нема коментара:
Постави коментар