Sastojci:
2 solje ( od 2 dl ) integralnog brasna,
1,5 solja ( od 2 dl ) psenicnog brasna,
1/2 kesice praska za pecivo,
1,5 kasicica soli,
2 jaja,
1 solja ( od 2 dl ) kiselog mleka,
1 solja ( od 2 dl ) kisele vode,
1/2 solje ( od 2 dl ) ulja i
100 gr. mesavine semenki po zelji ( koristila sam ovsene pahuljice, laneno seme i suncokret )
Priprema:
U vangli pomesati integralno brasno, psenicno, prasak za pecivo i so, zatim dodati jaja, kiselo mleko, kiselu vodu i ulje pa sve umutiti mikserom da se sastojci sjedine ( ukoliko je smesa gusca dodati jos malo kisele vode, a ako je redja dodati jos malo integralnog ili psenicnog brasna.
Na kraju u sjedinjenu smesu dodati mesavinu semenki, promesati varjacom pa smesom puniti kalupe za mafine ( ne puniti do vrha ), odozgo posuti sa jos malo semenki ( posula sam sa lanom ) i peci u zagrejanoj rerni na 200 stepeni dok lepo ne porumene.
Ostalo mi je malo smese pa sam je ulila u manji kalup, ispekla i isekla na stapice.
Нема коментара:
Постави коментар