Sastojci:
Podloga:
150 gr. mlevenog keksa ( plazma, zlatni pek ili petit ),
po potrebi sok ili mleko.
Puding:
500 ml. mleka,
4 kašike šećera,
1 kesica pudinga od vanile i
po želji sveže voće ( višnje, jagode, maline, banane, kivi, kupine, borovnice, ... ).
Dekoracija:
1 kesica šlaga.
Priprema:
Podloga:
U mleveni keks dodavati po malo soka ili mleka da se dobije kompaktna smesa. Dobijenu smesu rasporediti na dno u dezertne čaše.
Puding:
Odvojiti malo mleka i u njemu razmutiti prašak za puding, ostatak mleka staviti sa šećerom da provri. U provrelo mleko dodati razmućenu smesu i kuvati uz stalno mešanje dok se ne zgusne. U vruć puding dodati iseckano voće po želji ( koristila sam višnje ). Vruće sipati u dezertne čaše preko podloge od keksa. Čaše ne puniti do vrha, ostaviti malo mesta i za šlag. Šlag umutiti prema uputstvu sa kesice pa špricem naneti preko pudinga. Rashladiti u frizideru.
Нема коментара:
Постави коментар