Sastojci:
Kora:
6 jaja,
6 kasika secera,
6 kasika brasna,
2 stangle strugane cokolade i
2 kasike seckanih oraha.
Fil:
8 dl. mleka,
6 kasika secera,
2 kesice pudinga od vanile i
100 gr. " Menaz " cokolade.
Dekoracija:
3 stangle rendane " Menaz " cokolade i
3 kasike mlevenih oraha.
Priprema:
Kora:
Penasto umutiti jaja sa secerom, zatim dodati brasno i umesati varjacom da se smesa sjedini. Na kraju dodati cokoladu struganu nozem i seckane orahe pa sve lagano izmesati.
Smesu uliti u podmazan i brasnom posut pleh i peci u zagrejanoj rerni na 200 stepeni dok kora ne pocne da se odvaja od ivica pleha.
Fil:
Odvojiti malo mleka i u njemu razmutiti prasak za puding, ostatak mleka staviti sa secerom da provri. U provrelo dodati razmucenu smesu i kuvati uz mesanje dok se ne zgusne.
U jos vruc puding dodati cokoladu i mesati dok se cokolada ne otopi. Ostaviti fil da se ohladi ( povremeno ga promesati dok se hladi ). Ohladjen puding malo razmutiti mikserom.
Na koru naneti pripremljen fil pa odozgo posuti sa rendanom cokoladom i mlevenim orasima.
Нема коментара:
Постави коментар