Sastojci:
Kora:
3 jaja,
3 kasike secera,
3 kasike brasna,
1/2 kasike kakaoa i
50 gr. seckanih oraha.
Fil:
700 ml. mleka,
6-7 kasika secera,
2 kesice pudinga od vanila,
1,5 kasicica margarina,
50 gr. keksa ( plazma, bevita, petit, zlatni pek,... ) i
20 gr. seckanih oraha.
Priprema:
Kora:
Jaja umutiti penasto sa secerom, zatim dodati brasno pomesano sa kakaom, promesati varjacom pa u smesu dodati seckane orahe i sve lagano izmesati varjacom. Smesu uliti u manji podmazan pleh ( 25,5x24,5x5,5 cm ).
Peci u zagrejanoj rerni na 200 stepeni dok ne porumeni.
Fil:
Odvojiti malo mleka i u njemu razmutiti prasak za puding, ostatak mleka staviti sa secerom da provri. U provrelo dodati razmucenu smesu i kuvati uz stalno mesanje dok se ne zgusne. U vruce dodati margarin, promesati i ostaviti da se ohladi.
U ohladjeno dodati izlomljen keks i seckane orahe, promesati pa filom nafilovati koru.
Po zelji tortu ukrasiti slagom ili samo posuti mlevenim orasima.
Нема коментара:
Постави коментар