Sastojci:
1 duplo pakovanje piškota,
4 jaja,
200 gr. šećera,
100 gr. čokolade za kuvanje,
250 gr. margarina,
8 seckanih krem bananica,
100 gr. seckanih lešnika, badema ili oraha.
Za natapanje piškota:
100 ml. mleka.
Dekoracija:
100 ml. slatke pavlake i
100 gr. čokolade za kuvanje.
Priprema:
Penasto umutiti margarin pa mu dodati prethodno otopljenu i prohlađenu čokoladu i 4 žumanceta pa sve dobro umutiti. Belanca umutiti sa šećerom u čvrst sneg i dodati u prethodnu smesu. Sjediniti varjačom pa dodati seckane krem bananice i seckane lešnike, bademe ili orahe.
U kalup ređati piškote prethodno umočene u mleko. Ređati po stranicama kalupa ( piškote koje se ređaju po stranicama kalupa iseći da budu u visini kalupa ) i na dno kalupa. Naneti fil pa zatim i odozgo poređati piškote prethodno umočene u mleko.
Tortu staviti u frižider preko noći da odstoji pa je sutradan prevrnuti na tacnu.
Slatku pavlaku zagrejati na laganoj vatri, dodati čokolad i mešati da se čokolada otopi pa zatim preliti tortu. Staviti u frižider da se glazura stegne.
Нема коментара:
Постави коментар