среда, 9. новембар 2016.

BEČKI ČOKO KEKS




Sastojci:

Keks:

250 gr. margarina,
100 gr. prah šećera,
2 belanca,
50 gr. kakaoa i
250 gr. brašna.

Čokoladni fil:

100 ml. slatke pavlake i
100 gr. čokolade za kuvanje.

Glazura:

50 gr. čokolade za kuvanje.

Priprema:

Keks:

Margarin umutiti penasto sa prah šećerom i belancima, zatim dodati brašno pomešano sa kakaom i sve dobro sjediniti. Pripremljenu smesu sipati u špric i pomoću šprica istiskivati keks na pleh obložen papirom za pečenje. Peći 20-ak minuta na 160 stepeni. Keks ostaviti da se ohladi.





Čokoladni fil:

Na laganoj vatri zagrejati slatku pavlaku, dodati joj čokoladu i mešati da se čokolada otopi. Ostaviti da se ohladi a zatim umutiti sa mikserom. Fil sipati u špric i pomoću šprica nafilovati jedan keks, a zatim preklopiti sa drugim keksom. Pripremljen keks do pola umakati u otopljenu čokoladu i ostaviti da se čokolada stegne.







Нема коментара:

Постави коментар