Sastojci:
Keks:
250 gr. margarina,
100 gr. prah šećera,
2 belanca,
50 gr. kakaoa i
250 gr. brašna.
Čokoladni fil:
100 ml. slatke pavlake i
100 gr. čokolade za kuvanje.
Glazura:
50 gr. čokolade za kuvanje.
Priprema:
Keks:
Margarin umutiti penasto sa prah šećerom i belancima, zatim dodati brašno pomešano sa kakaom i sve dobro sjediniti. Pripremljenu smesu sipati u špric i pomoću šprica istiskivati keks na pleh obložen papirom za pečenje. Peći 20-ak minuta na 160 stepeni. Keks ostaviti da se ohladi.
Čokoladni fil:
Na laganoj vatri zagrejati slatku pavlaku, dodati joj čokoladu i mešati da se čokolada otopi. Ostaviti da se ohladi a zatim umutiti sa mikserom. Fil sipati u špric i pomoću šprica nafilovati jedan keks, a zatim preklopiti sa drugim keksom. Pripremljen keks do pola umakati u otopljenu čokoladu i ostaviti da se čokolada stegne.
Нема коментара:
Постави коментар