Sastojci:
200 gr. mlevenog keksa,
200 gr. mlevenih lešnik napolitanki,
100 gr. mlevenih oraha,
300 gr. seckanog jafa keksa,
3 kašike šećera,
2 dl. mleka,
130 gr. margarina i
100 gr. čokolade za kuvanje.
Glazura:
150 gr. bele čokolade i
150 gr. čokolade za kuvanje.
Priprema:
Mleko staviti sa šećerom i iseckanim margarinom na laganu vatru da se šećer i margarin otope. U vangli sjediniti mleveni keks, napolitanke, orahe i jafu pa preliti otopljenom smesom i sve dobro izmešati da se sastojci povežu. Čokoladu otopiti na pari, dodati u smesu i sve dobro sjediniti. Smesu utisnuti u pleh oblozen folijom i ostaviti da se stegne. Stegnut kolac izruciti na tacnu i ukloniti foliju. Belu cokoladu otopiti na pari sa 3 kašike ulja, naneti na stegnut kolač i ostaviti da se glazura stegne. Takodje i čokoladu za kuvanje otopiti sa 3 kašike ulja pa je naneti preko stegnute bele glazure. Ostaviti da se i crna glazura stegne pa kolač seći na štnaglice željene veličine.
Нема коментара:
Постави коментар