Sastojci:
Kora:
6 jaja,
6 kašika šećera,
1 kašika ceđenog soka od pomorandže,
rendana kora od 1/2 pomorandže,
6 kašika brašna i
1 kašičica praška za pecivo.
Fil:
3 jaja,
100 gr. šećera,
250 gr. margarina,
3 kašike kakaoa i
4 komada jafa keksa.
Priprema:
Kora:
Jaja umutiti penasto sa šećerom, zatim dodati sok i rendanu koru pa na kraju lagano varjačom umešati brašno pomešano sapraškom za pecivo. Smesu uliti u veliki pleh od rerne obložen papirom za pečenje i peći u zagrejanoj rerni na 180 stepeni 15 minuta. Pečenu koru izručiti na vlažnu krpu, uviti je i ostaviti tako da se ohladi.
Fil:
Jaja umutiti sa šećerom i skuvati na pari, skloniti sa vatre pa umešati kakao, sve lepo sjediniti. Smesu ostaviti da se ohladi. Margarin umutiti penasto i sjediniti ga sa ohladjenom smesom.
Ohladjenu koru, odviti, skinuti papir za pečenje pa je premazati pripremljenim filom ( ostaviti 2 kašike fila za premazivanje rolata odgore ), uz duzu stranicu kore poredjati jafa keks koji je presečen na pola i prethodno umočen u mleko, sve lagano uviti u rolat i premazati ostatkom fila. Po zelji rolat prošarati čokoladnom glazurom.
Нема коментара:
Постави коментар