Testo:
1/2 l. mleka,
200 ml. ulja,
2 jaja,
1 žumance,
po ukusu soli i
20 gr. kvasca i
oko 1 kg brašna.
Premazivanje:
250 gr. margarina ( umućenog )
Priprema:
Odvojiti malo mleka i u njemu razmutiti kvasac sa kašičicom šećera i kašičicom soli pa ostaviti da nadodje. U ostatak mleka dodati brašno, ulje, jaja, žumance, po zelji so i nadošli kvasac pa zamesiti glatko testo. Zamešeno testo ostaviti da naraste, zatim ga tanko razvuci oklagijom. Razvučeno testo premazati umućenim margarinom i uviti u rolat.
Rolat seći na parčiće i ređati ih u pleh podmazan margarinom. Ostaviti da naraste.
Po želji premazati sa belancetom i posuti sa susamom. Peći u zagrejanoj rerni oko 40 minuta na 200 stepeni.
Нема коментара:
Постави коментар