Sastojci:
1 kg. posnog keksa,
Fil:
1 l. vode,
250 gr. secera,
4 kesice vanil secera,
4 kesice pudinga od cokolade,
250 gr. margarina,
150 gr. mlevenih oraha.
Srebet:
2 dl. vode i
200 gr. secera.
Priprema:
Fil:
Odvojiti malo vode i u njemu razmutiti prasak za puding, ostatak vode staviti sa secerom i vanil secerom da provri, zatim u provrelo dodati razmucenu smesu i kuvati uz mesanje na laganoj vatri dok se ne zgusne. Ostaviti da se ohladi. Margarin umutiti penasto pa ga sjediniti sa ohladjenim pudingom, zatim dodati mlevene orahe i sve dobro umutiti.
Serbet:
Vodu kuvati sa secerom dok ne provri.
Filovanje:
Keks ( prethodno umocen u vruc serbet ) - fil - keks ( prethodno umocen u serbet ) - fil - keks ( umocen u serbet ) - fil. ( OVAJ PUT SAM HTELA DA MI TORTA BUDE NIZA POSTO SAM SLUZILA UZ SITNE KOLACE, ZATO SAM STAVILA SAMO 3 REDA KEKSA, VI PO ZELJI MOZETE JOS JEDAN RED KEKSA I FILA. SASTOJCI SU ZA TORTU SA 4 REDA KEKSA I FILA.
Odozgo tortu po zelji preliti sa cokoladnom glazurom.
Sekla sam tortu na kockice, sarala sa otopljenom cokoladom i sluzila uz sitne kolace.
Нема коментара:
Постави коментар