Sastojci:
400 gr. šećera,
8 kašika vode,
150 gr. mlevenih oraha,
150 gr. mlevenog keksa,
150 gr. margarina,
100 gr. čokolade.
Glazura:
1 kašika šećera,
3 kašike vode,
100 gr. čokolade i
1 kasičica ulja ili margarina.
Priprema:
Šećer preliti sa vodom i staviti na laganu vatru da provri. U provrelo dodati keks i orahe uz mešanje da se smesa sjedini. Zatim dodati margarin isečen na kockice i mešati da se margarin otopi i sjedini sa smesom. Smesu skloniti sa vatre i podeliti na dva dela pa u jedan deo dodati čokoladu i mesati da se čokolada otopi.
U pleh obložen folijom staviti crnu smesu i dobro je izravnati, zatim preko nje naneti svetlu smesu, takođe izravnati i ostaviti da se stegne.
Glazura:
Ušpinovati šećer sa vodom, skloniti sa vatre, dodati čokoladu i margarin ili ulje pa mešati da se otopi i sjedini. Pripremljenom glazurom preliti stegnutu bajaderu.
Нема коментара:
Постави коментар