Sastojci:
Sos:
70 gr. majoneza,
50 gr. krem sira,
1 kasicica senfa,
2 kasicice origana.
Krompir:
oko 1/2 kg. krompira,
50 gr. brasna,
1 kasicica origana,
1 kasicica belog luka u prahu,
1 kasicica suvog persuna
1 kasicica aleve paprike i
po zelji vegeta.
Priprema:
Sos:
Sjediniti sve sastojke za sos. Servirati na tacnu ili u male cinijice pa posuti sa malo origana i aleve paprike.
Krompiri:
Oguljene i oprane krompire iseci na zeljenu debljinu i staviti ih u provrelu vodu da se bare 10-ak minuta. Nakon 10-ak minuta izvaditi iz vode u vanglicu pa dodati brasno, origano, beli luk u prahu, suvi persun, alevu papriku i vegetu i sve dobro izmesati. Krompire peci u tiganju na uobicajen nacin.
Krompire i sos sluziti uz krilca po ovom receptu pileca krilca iz rerne ili sa nekim mesom po vasoj zelji.
Нема коментара:
Постави коментар