Kora (x2):
3 jaja,
100 gr. secera,
50 gr. nesquika,
50 ml. ulja,
3 kasike provrele vode,
100 gr. brasna,
1/2 kasicice praska za pecivo.
Fil:
2 jaja,
200 gr. secera,
4 kasike nesquika,
250 gr. margarina i
1 kasicica ekstrakta ruma.
Priprema:
Kore:
Odvojiti zumanca od belanaca pa zumanca umutiti sa pola kolicine secera, mutiti da se secer otopi, zatim dodati nesquik, dobro umutiti, dodati ulje i provrelu vodu, sjediniti pa na kraju lagano varjacom umesati branso pomesano sa praskom za pecivo.
Belanca umutiti u cvrst sneg sa prstohvatom soli i preostalom kolicinom secera. Sneg od belanaca lagano varjacom umesati u prethodnu smesu.
Smesu uliti u podmazan ili papirom oblozen pleh i peci u zagrejanoj rerni na 200 stepeni. Na isti nacin pripremiti i drugu koru.
Fil:
Jaja umutiti penasto sa secerom, dodati nesquik i sve dobro umutiti. Kuvati na pari dok se smesa ne zgusne. Ostaviti da se dobro ohladi.
Margarin umutiti penasto pa ga sjediniti sa ohladjenom smesom, dodati rum i sve dobro umutiti.
Filovanje:
Koru premazati sa filom pa preklopiti sa drugom korom. Odozgo kolac premazati sa slag kremom od cokolade.
Нема коментара:
Постави коментар