Sastojci:
Kora:
3 jaja,
3 kaske secera,
2 kasike vrele vode,
1 kasika ulja,
2 kasike brasna i
1,5 kasicica praska za pecivo.
Fil 1:
1/2 l. mleka,
6 kasika secera,
2 kesice pudinga od vanile,
125 gr. margarina.
Fil 2:
1/2 l soka od visanja ( ukoliko nemate dovoljno soka dodati vode ),
300 gr. secera,
500 gr. visanja,
2 kesice pudinga od vanile.
Priprema:
Odvojiti belanca od zumanaca pa belanca umutiti sa secerom u crvst sneg, zatim dodati jedno po jedno zumance, vodu i ulje pa sve dobro umutiti. Na kraju umesati brasno pomesano sa praskom za pecivo. Izliti u pleh i peci u zagrejanoj rerni na 200 stepeni. Pecenu koru ostaviti da se ohladi. Ohladjenu koru iseci obrucem zelene velicine i oblika ( tortu sam pripremala u plehu 26 cm. sa stranicama koje se skidaju, a koru sam pekla u vecem cetvrtastom plehu kako bi mi kora bila tanja. Vi po zelji koru mozete peci u plehu 26 ).
Fil 1 :
Odvojiti malo mleka i u njemu razmutiti puding. Ostatak mleka staviti sa secerom da provri. U provrelo dodati umucenu smesu i kuvati uz mesanje dok se ne zgusne. Ostaviti da se ohladi. Margarin umutiti penasto pa ga sjediniti sa ohladjenim pudingom. Fil naneti preko kore.
Fil 2:
Odvojiti malo soka i u njemu razmutiti puding. Ostatak soka staviti sa secerom i visnjama da se kuva dok visnje ne omeksaju ( 15-ak minuta ), zatim dodati razmucenu smesu i kuvati uz mesanje dok se ne zgusne. Ostaviti da se ohladi. Dok se hladi povremeno promesati. Ohladjen fil naneti preko prvog fila.
Tortu ostaviti u frizider da se stegne pa skinuti stranice kalupa ( ako spremate tortu kao ja u kalupu sa stranicama koje se skidaju ).
Odozgo tortu ukrasiti po zelji sa slagom.
Нема коментара:
Постави коментар