Satojci:
Kora:
350 gr. mlevenog plazma keksa i
po potrebi mleko.
Fil:
1 l mleka,
10 kašika šećera,
3 kesice pudinga od vanile,
250 gr. margarina,
200 gr. prah šećera,
1 veća i 1 manja kutija munchmallow keksa.
Dekoracija:
100 gr. čokolade za kuvanje,
80 ml. slatke pavlake.
Priprema:
Kora:
Keksu postepeno dodavati mleko da se dobije kompaktna smesa pogodna za oblikovanje kore. Pripremljenu smesu utisnuti u kalup.
Fil:
Odvojiti malo mleka i u njemu razmutiti prašak za puding, ostatak mleka staviti sa šećerom da provri pa dodati razmućenu smesu i kuvati uz mešanje dok se ne zgusne. Ostaviti da se ohladi. Margarin umutiti penasto sa prah šećerom pa ga sjediniti sa ohlađenim filom. Penasti deo munchmallow-a odvojiti od keksića pa keksiće izmrviti. Fil podeliti na dva dela i u jedan deo dodati izmrvljene keksiće munchmallow-a.
Filovanje:
Na koru naneti fil sa keksićima, poređati penasti deo munchmallow-a a preko njega naneti drugi deo fila.
Zagrejati slatku pavlaku zatim joj dodati čokoladu i mešati da se čokolada otopi pa preliti tortu. Ukrasiti po želji.
Нема коментара:
Постави коментар