Sastojci:
Kora:
6 belanaca,
6 kašika šećera,
6 kašika brašna i
1 kesica praaška za pecivo.
Preliv:
2 dl. mleka i
2 kesice vanil šećera.
Fil:
1 l. mleka,
200 gr. šećera,
6 žumanaca,
3 kašike gustina,
2 kesice pudinga od vanile
250 gr. margarina,
150 gr. prah šećera,
100 gr. čokolade za kuvanje i
400 gr. Jaffa keksa.
Dekoracija:
100 gr. čokolade i
80 ml. slatke pavlake.
Priprema:
Kora:
Belanca umutiti u čvrst sneg sa šećerom, zatim dodati brašno i prašak za pecivo pa sve sjediniti varjačom. Smesu uliti u obložen pleh i peći 20 minuta na 180 stepeni. Pečenu koru ostaviti da se ohladi.
Preliv:
Mleko zagrejati sa vanil šećerom pa time preliti ohlađenu koru.
Fil:
Žumanca umutiti sa gustinom i praškom za puding, dodati malo mleka od ukupne količine i sve dobro izmešati da nema grudvica. Ostatak mleka staviti sa šećerom da provri. U provrelo dodati umućenu smesu i kuvati uz mešanje dok se ne zgusne. Ostaviti fil da se ohladi. Margarin umutiti penasto sa prah šećerom pa ga sjediniti sa ohlađenim filom. Fil podeliti na dva dela i u jedan deo dodati na pari otopljenu čokoladu.
Filovanje:
Kora - čokoladni fil - poređati jaffa keks prethodno umočen u mleko - žuti fil.
Zagrejati slatku pavlaku, dodati joj čokoladu i meešati da se čokolada otopi pa preliti preko torte.
Нема коментара:
Постави коментар