Sastojci:
Kora 1:
4 belanaca,
100 gr. šećera,
100 gr. mlevenih lešnika,
2 kašike brašna i
1/2 kašičice praška za pecivo.
Kora 2:
4 belanaca,
100 gr. šećera,
100 gr. rendane čokolade,
2 kašike brašna i
1/2 kašičice praška za pecivo.
Kora 3:
4 belanaca,
100 gr. šećera,
100 gr. mlevenih lešnika,
2 kašike brašna i
1/2 kašičice praška za pecivo.
Fil:
1 l. mleka,
250 gr. šećera,
12 žumanaca,
4 kesice pudinga od vanile,
250 gr. margarina,
6 seckanih čokoladnih bananica,
100 gr. čokolade za kuvanje i
100 gr. pečenih mlevenih lešnika.
Dekoracija:
150 gr. čokolade za kuvanje i
100 ml. slatke pavlake.
Priprema:
Kora 1:
Umutiti belanca sa šećerom u čvrst sneg, zatim dodati brašno, prašak za pecivo i lešnike, sjediniti lagano varjačom, uliti u obložen pleh i peći 20 minuta na 180 stepeni.
Kora 2:
Umutiti belanca sa šećerom u čvrst sneg, dodati brašno, prašak za pecivo i rendanu čokoladu, sjediniti pa uliti u obložen pleh i peći 20 minuta na 180 stepeni.
Kora 3:
Umutiti belanca sa šećerom u čvrst sneg, dodati brašno, prašak za pecivo i mlevene lešnike, sjediniti pa uliti u obložen pleh i peći 20 minuta na 180 stepeni.
Fil:
Žumanca umutiti sa šećerom i praškom za puding, dodati malo mleka od ukupne količine i sve dobro umutiti. Ostatak mleka staviti da provri pa dodati umućenu smesu i kuvati uz mešanje dok se ne zgusne. Ostaviti da se ohladi. Margarin umutiti penasto pa ga sjediniti sa ohlađenim filom.
Fil podeliti na tri dela. U jedan deo dodati iseckane čokoladne bananice, u drugi deo dodati otopljenu čokoladu, a u treći deo dodati mlevene lešnike.
Filovanje: Kora 1 - fil sa čokoladnim bananicama - Kora 2 - fil sa čokoladom - Kora 3 - fil sa lešnicima.
Zagrejati slatku pavlaku na laganoj vatri, dodati joj čokoladu i mešati da se otopi pa preliti tortu. Po želji ukrasiti tortu.
Нема коментара:
Постави коментар