петак, 20. јануар 2017.

RAFAELO TROUGLIĆI




Sastojci:

200 gr. šećera,
250 gr. margarina,
50 ml. mleka,
200 gr. mleka u prahu,
150 gr. mlevenog keksa,
3-4 kašike kokosa i
100 gr. seckanih pečenih lešnika.

Glazura:

200 gr. bele čokolade

Priprema:

Mleko, margarin i šećer staviti na laganu vatru da provri, zatim dodati mleko u prahu i dobro umutiti mikserom. Ostaviti da se smesa prohladi, dodati keks i lešnike pa sve dobro zamesiti, da smesa bude pogodna za oblikovanje. Ukoliko je smesa retka dodati jos keksa ili kokosa. Pripremljenu smesu utinuti u obložene kalupe za trouglove i ostaviti da se stegne. Stegnut kolač izvaditi iz kalupa pa po želji preliti otopljenom belom čokoladom i posuti sa kokosom. Smesa je dovoljna za 2 kalupa.



Нема коментара:

Постави коментар