петак, 23. децембар 2016.

POSNI TROUGLIĆI



Sastojci:

150 gr. posnog mlevenog keksa,
150 gr. posnog lomljenog keksa,
70 gr. seckanih oraha,
100 gr. suvog grožđa,
sok od 1 pomorandze,
50 gr. posnog margarina i
150 gr. prah šećera.

Glazura:

100 gr. posne čokolade za kuvanje,
2-3 kašike ulja.

Priprema:

Margarin umutiti penasto sa prah šećerom, zatim dodati mleveni keks, lomljeni keks, seckane orahe, suvo grožđe i sok od pomorandze pa rukama dobro zamesiti smesu.

Kalup za trougliće obložiti najlonskom folijom i u njega utisnuti smesu, prekriti folijom i ostaviti da se stegne.

Stegnut kolač izvaditi iz kalup i preliti glazurom. Kad se glazura stegla kolač seći na parčiće željene debljine.




Нема коментара:

Постави коментар