Sastojci:
Kora:
6 jaja,
6 kasika secera,
6 kasika brasna,
6 kasika mlevenih oraha i
1 kasika kakaoa.
Prelivanje kore:
4-5 kasika soka od pomorandze.
Fil od plazme:
300 gr. mlevene plazme,
2 dl. soka od pomorandze,
1 margarin i
150 gr. prah secera.
Fil:
1 l mleka,
4 kesice pudinga od vanile,
2 margarina,
300 gr. prah secera,
100 gr. cokolade za kuvanje,
3 kutije jafa keksa i
3 kutije piskota.
Dekoracija:
3 kesice cokoladnog slag krema.
Priprema:
Kora:
Penasto umutiti jaja se secerom, zatim dodati brasno prosejano sa kakaom i orahe pa sve lagano sjediniti varjacom.
Smesu uliti u pleh oblozen papirom za pecenje i peci u zagrejanoj rerni na 180 stepeni dok kora ne porumeni.
Koru preliti sa sokom od pomorandze.
Fil od plazme:
Plazmu natopiti sa sokom od pomorandze. Margarin penasto umutiti sa prah secerom pa dodati i natopljen keks pa sve dobro sjediniti.
Fil:
Odvojiti malo mleka i u njemu razmutiti prah sa puding, ostatak mleka bez secera staviti da provri. U provrelo mleko dodati razmucenu smesu i kuvati uz stalno mesanje na laganoj vatri dok se ne zgusne.
2 margarina umutiti penasto sa prah secerom pa sjediniti sa ohladjenim pudingom. Dobijeni fil podeliti na dva dela pa u jedan deo dodati otopljenu cokoladu.
Filovanje:
Na koru naneti fil od plazme.
Preko jafe naneti zuti fil.
Na zuti fil poredjati piskote koje su prethodno namocene u sok od pomorandze.
Pa preko piskota naneti cokoladni fil.
Tortu premazati sa umucenim slag kremom od cokolade.
Нема коментара:
Постави коментар