Sastojci:
1/2 kg. kora,
1/2 kg. sitnog sira.
Preliv:
5 jaja,
1 solja ( od 2 dl ) jogurta,
1 solja ( od 2 dl ) kisele vode,
1/2 solje ( od 2 dl ) ulja i
2 kasicice praska za pecivo razmutiti sa malo obicne vode i
1 kasicica soli.
Priprema:
Preliv:
Jaja umutiti mikserom, zatim dodati jogurt, kiselu vodu, ulje, razmucen prasak za pecivo i so pa sve varjacom izmesati da se smesa sjedini.
Uzimati po 3 kore. Na prvu rasporediti sir, zatim na nju staviti drugu koru pa opet rasporediti sir, na drugu koru staviti trecu koru, rasporediti sir i uviti u rolat. Isti postupak ponoviti i sa ostalim korama.
Pripremljene rolate seci na parcice debljine dva prsta pa parcice redjati jedne do drugih u pleh oblozen papirom za pecenje.
Poredjane parcice preliti pripremljenim prelivom i peci u zagrejanoj rerni na 200 stepeni dok lepo ne porumeni.
Нема коментара:
Постави коментар