Sastojci:
Kora:
5 belanaca,
6 kasika secera,
4 kasike ulja,
4 kasike brasna,
2 kasike kakaoa i
1/2 kesice praska za pecivo.
Preliv za kore:
4 kasike mleka.
Fil:
500 ml. mleka,
5 kasika secera,
3 kesice vanil secera,
4 kasike gustina,
5 zumanaca,
220 gr. margarina,
150 gr. cokolade i
300-350 gr. jaffa keksa.
Dekoracija:
2 kesice slag kreme od cokolade.
Priprema:
Kora:
Belanca umutiti u cvrst sneg sa secerom, zatim dodati ulje i umutiti. Brasno prosejati sa praskom za pecivo i kakaom pa dodati u umucena belanca. Sve lagano sjediniti varjacom.
Smesu izliti u podmazan i brasnom posut pleh i peci u zagrejanoj rerni na 175 stepeni. Pecenu koru izbockati nozem pa je preliti sa 4 kasike hladnog mleka.
Fil:
Umutiti zumanca sa gustinom i dodati malo mleka ( odvojiti od 500 ml ) i dobro umutiti mikserom da nema grudvica. Ostatak mleka staviti sa secerom i vanil secerom da provri. U provrelo dodati umucenu smesu i kuvati uz stalno mesanje dok se ne zgusne. U vruce dodati cokoladu i mesati varjacom da se cokolada otopi. Ostaviti da se ohladi. Margarin umutiti penasto pa ga sjediniti sa ohladjenim filom.
Filovanje:
Koru premazati sa pola fila pa poredjati jafu prethodno umocenu u mleko i odozgo naneti preostali fil.
Slag krem umutiti sa kiselom vodom i naneti na kolac.
Нема коментара:
Постави коментар