четвртак, 7. август 2014.

BOZANSTVENE KOCKE




Sastojci:

Kora:

5 jaja,
5 kasika secera,
5 kasika brasna,
3 kasike ulja i
1 kesica praska za pecivo.

Preliv:

300gr. secera i
3 dl. vode.

Fil:

1/2 l mleka,
2 kesice pudinga od vanile,
5 zumanaca,
10 kasika secera,
200ml slatke pavlake,
100 gr. plazma keksa i
4 ,,Mars,, cokoladice.

Glazura:

200ml. slatke pavlake i
200gr. cokolade.

Priprema:

Kora:

Penasto umutiti jaja sa secerom, zatim dodati brasno, ulje i prasak za pecivo pa sve lagano sjediniti varjacom.

Smesu izliti u podmazan i brasnom posut pleh i peci u zagrejanoj rerni na 200 stepeni.


Preliv:

Prokuvati vodu sa secerom pa time preliti ohladjenu koru.


Fil:

Odvojiti malo mleka i u njemu razmutiti jaja i prasak za puding, ostatak mleka staviti sa secerom da provri. Zatim u provrelo mleko dodati razmucenu smesu i kuvati uz neprestano mesanje dok se ne zgusne.
Ostaviti fil da se ohladi.

Umutiti slatku pavlaku pa je dodati u ohladjen fil i umutiti mikserom.


Plazmu izlomiti, a cokoladice iseckati.



U pripremljen fil dodati izlomljenu plazmu i iseckane cokolade i sve dobro promesati varjacom.


Fil naneti na koru.

Glazura:

Zagrejati slatku pavlaku, ali ne sme da provri, skloniti sa vatre pa dodati izlomljenu cokoladu i mesati dok se ne otopi pa naneti na kolac.




Нема коментара:

Постави коментар