Sastojci:
Kora:
5 jaja,
5 kasika secera,
5 kasika brasna,
3 kasike ulja i
1 kesica praska za pecivo.
Preliv:
300gr. secera i
3 dl. vode.
Fil:
1/2 l mleka,
2 kesice pudinga od vanile,
5 zumanaca,
10 kasika secera,
200ml slatke pavlake,
100 gr. plazma keksa i
4 ,,Mars,, cokoladice.
Glazura:
200ml. slatke pavlake i
200gr. cokolade.
Priprema:
Kora:
Penasto umutiti jaja sa secerom, zatim dodati brasno, ulje i prasak za pecivo pa sve lagano sjediniti varjacom.
Smesu izliti u podmazan i brasnom posut pleh i peci u zagrejanoj rerni na 200 stepeni.
Preliv:
Prokuvati vodu sa secerom pa time preliti ohladjenu koru.
Fil:
Odvojiti malo mleka i u njemu razmutiti jaja i prasak za puding, ostatak mleka staviti sa secerom da provri. Zatim u provrelo mleko dodati razmucenu smesu i kuvati uz neprestano mesanje dok se ne zgusne.
Ostaviti fil da se ohladi.
Umutiti slatku pavlaku pa je dodati u ohladjen fil i umutiti mikserom.
Plazmu izlomiti, a cokoladice iseckati.
U pripremljen fil dodati izlomljenu plazmu i iseckane cokolade i sve dobro promesati varjacom.
Fil naneti na koru.
Glazura:
Zagrejati slatku pavlaku, ali ne sme da provri, skloniti sa vatre pa dodati izlomljenu cokoladu i mesati dok se ne otopi pa naneti na kolac.
Нема коментара:
Постави коментар