Sastojci:
Testo:
2 solje ( solja od 2dl ) mlake vode,
1 kvasac,
1 kasika secera,
1 ravna kasika soli,
150gr. masti,
1 jaje,
1 zumance i
1kg. brasna.
Fil:
400gr. mlevenog maka,
500gr. secera i
1 soljica provrelog mleka.
Premazivanje:
1 jaje
Priprema:
Testo:
U vodi razmutiti kvasac, secer i so pa ostaviti da nadodje. Zatim dodati mast, jaje, zumance i brasno pa umesiti testo. Podeliti testo u 3 jufke i ostaviti da odstoji 15 minuta.
Fil:
Sjediniti mak i secer pa lagano dodavati provrelo mleko ( ne dodati sve odmah, vec po malo dodavati da fil ne bi bio previse redak, a ni previse gust.
Razvuci jufku, premazati sa filom i uviti u strudlu, isti postupak uraditi i sa preostale dve jufke.
Strudle premazati sa jednim razmucenim jajetom i peci u zagrejanoj rerni 35-40 minuta na 200 stepeni.
Нема коментара:
Постави коментар