Sastojci:
Kora:
4 jaja,
4 kasike secera,
1 kesica vanil secera i
4 kasike brasna.
Fil1:
3 kasike dzema od visanja.
Fil2:
1/2l mleka,
1 kesica pudinga od vanile,
4 kasike secera i
2-3 kasike kisele pavlake.
Dekoracija:
Glazura od cokolade ili slag.
Priprema:
Kora:
Penasto umutiti jaja sa secerom i vanil secerom, zatim dodati brasno i lagano varjacom sjediniti smesu.
Smesu izliti u podmazan i brasnom posut pleh i peci u zagrejanoj rerni na 200 stepeni. Pecenu koru istresti na mokru krpu i pomocu mokre krpe je uviti pa ostaviti tako da se prohladi.
Fil1:
Dzem od visanja.
Fil2:
Odvojiti malo mleka i u njemu razmutiti puding, ostatak mleka staviti sa secerom da provri. U provrelo mleko dodati razmucen puding i kuvati uz neprestano mesanje dok se ne zgusne. Ostaviti fil da se ohladi.
U ohladjen fil dodati kiselu pavlaku i lepo sjediniti mikserom.
Filovanje:
Koru odviti, prvo premazati sa dzemom od visanja zatim naneti fil od vanile pa sve uviti u rolat.
Dekoracija:
Rolat prosarati sa otopljenom cokoladom ili ukrasiti sa slagom.
Нема коментара:
Постави коментар