четвртак, 7. август 2014.

VANILA-VISNjA ROLAT




Sastojci:

Kora:

4 jaja,
4 kasike secera,
1 kesica vanil secera i
4 kasike brasna.

Fil1:

3 kasike dzema od visanja.

Fil2:

1/2l mleka,
1 kesica pudinga od vanile,
4 kasike secera i
2-3 kasike kisele pavlake.

Dekoracija:

Glazura od cokolade ili slag.

Priprema:

Kora:

Penasto umutiti jaja sa secerom i vanil secerom, zatim dodati brasno i lagano varjacom sjediniti smesu.
Smesu izliti u podmazan i brasnom posut pleh i peci u zagrejanoj rerni na 200 stepeni. Pecenu koru istresti na mokru krpu i pomocu mokre krpe je uviti pa ostaviti tako da se prohladi.

Fil1:

Dzem od visanja.


Fil2:

Odvojiti malo mleka i u njemu razmutiti puding, ostatak mleka staviti sa secerom da provri. U provrelo mleko dodati razmucen puding i kuvati uz neprestano mesanje dok se ne zgusne. Ostaviti fil da se ohladi.

U ohladjen fil dodati kiselu pavlaku i lepo sjediniti mikserom.


Filovanje:

Koru odviti, prvo premazati sa dzemom od visanja zatim naneti fil od vanile pa sve uviti u rolat.





Dekoracija:

Rolat prosarati sa otopljenom cokoladom ili ukrasiti sa slagom.







Нема коментара:

Постави коментар