Sastojci:
Kora:
6 jaja,
6 kasika brasna,
3 kasike vode,
3 kasike mleka,
2 kasicice sode bikarbone i
2 kasicice sirceta.
Fil:
1/2l pavlake za kuvanje,
300gr. pileceg belog mesa,
2 glavice crnog luka,
4 sargarepe,
po zelji so, biber,...
Dekoracija:
2dl kisele pavlake.
Priprema:
Kora:
Odvojiti belanca od zumanca. Belanca umutiti, zatim dodati zumanca, vodu, mleko i sodu bikarbonu pretkodno razmucenu u sircetu, umutiti pa na kraju dodati i brasno. Sve lagano sjediniti varjacom. Smesu sipati u podmazan i brasnom posut pleh i peci u zagrejanoj rerni 15 min. na 200 stepeni. Pecenu koru ostaviti da se ohladi pa je ohladjenu preseci uzduz na pola.
Fil:
Luk sitno iseci u secku, sargarepu i piletinu iseci na kockice. Sargarepu izdinstati kad omeksa, dodati joj luk, posoliti pa dinstati dok i luk ne omeksa, zatim dodati pavlaku i kuvati uz mesanje dok se ne zgusne. Piletinu posoliti i prziti dok ne porumeni. Isprzenu piletinu dodati smesi od luka, sargarepe i pavlake pa sve lepo sjediniti.
Filovanje:
Kora - Fil - Kora. Odozgo premazati sa kiselom pavlakom.
Нема коментара:
Постави коментар