Sastojci:
Kora:
4 jaja,
6 kasika vode,
10 kasika secera,
10 kasika brasna,
4 kasike kakaa i
1 prasak za pecivo.
Fil:
5 dl. mleka,
5 kasika secera,
2 kasike brasna,
3 kasike gustina i
200gr. margarina.
Glazura:
100gr. cokolade za kuvanje i
50 gr. margarina.
Dekoracija:
200gr. kokosa.
Priprema:
Kora:
Odvojiti belanca od zumanca pa belanca umutiti u cvrst sneg, a zumanca umutiti sa secerom uz dodavanje vode. Kada su zumanca umucena u njih lagano umesati sneg od belanaca, zatim dodati i brasno pomesano sa kakaom i praskom za pecivo pa sve lepo sjediniti i izliti u veci pleh od rerne oblozen papirom za pecenje i peci na 200 stepeni.
Od 5dl mleka odvojiti malo pa u tome razmutiti brasno i gustin. Ostatak mleka staviti sa secerom na vatru da provri. U provrelo mleko dodati razmucenu smesu sa brasnom i gustinom i kuvati na laganoj vatri uz neprestano mesanje dok se ne zgusne. Fil ostaviti da se ohladi. Margarin umutiti penasto. Ohladjen fil izmutiti mikserom, dodati umucen margarin i sve dobro sjediniti mikserom.
Jedan kruzic testa premazati sa filom i poklopiti sa drugim kruzicem testa. Zatim filom premazati okolo kolac i uvaljati u kokos.
Glazura:
Cokoladu otopiti sa margarinom na pari pa premazati odozgo kolacice.
Нема коментара:
Постави коментар