Sastojci:
Kora:
4 jaja,
1 casa jogurta,
1 casa ulja,
1 casa spanaca,
2 obarene sargarepe,
12 kasika brasna i
1 prasak za pecivo.
Fil:
1 pavlaka,
2-3 kasike majoneza,
2 obarene sargarepe,
2 kisela krastavca i
100gr. sunkarice.
Dekoracija:
200gr. kackavalja.
Priprema:
Kora:
Mikserom umutiti jaja, zatim dodati jogurt, ulje, iseckan spanac, iseckanu sargarepu, brasno i prasak za pecivo pa sve sjediniti lagano varjacom.
Smesu izliti u podmazan pleh i peci na 200 stepeni.
Fil:
Pavlaku umutiti sa majonezom, dodati seckanu sargarepu, krastavcice i sunkaricu pa sve sjediniti. Fil naneti na ohladjenu koru. Odozgo tortu posuti rendanim kackavaljom.
Нема коментара:
Постави коментар