недеља, 5. јануар 2014.

POSNI PREBRANAC


Sastojci:

1/2kg. belog pasulja,
2 sargarepe,
na vrh noza sode bikarbone,
po zelji vegeta,
6-7 glavica crnog luka,
1,5 kasika aleve paprike,
1 kasicica bibera i
3 lista lorbera.

Priprema:
Pasulj prebrati, staviti u lonac i naliti vodom. Ostaviti da prenoci. Sutradan procediti vodu i naliti sa drugom vodom, dodati ociscenu i iseckanu sargarepu na kolutove i sodu bikarbonu pa staviti da se kuva. Skuvan pasulj po zelji zaciniti vegetom.

Luk ocistiti i iseckati u secku, zatim ga izdinstati na malo ulja dok ne postane staklast. Izdinstan luk sipati u pekac, posuti alevom paprikom, biberom, dodati lorber, a zatim dodati i skuvan pasulj. Sve dobro promesati varjacom i ubaciti u zagrejanu rernu na 200 stepeni da se zapece. Oko 1 sat.



Нема коментара:

Постави коментар