среда, 30. октобар 2013.

PINDzUR


Sastojci:

8kg. mesnate crvene paprike,
4kg. paradajza,
8dl. ulja,
2 glavice belog luka,
2 kasicice sirceta,
po ukusu soli i
2 kesice konzervansa.

Priprema:

Papriku i paradajz ispeci. Ispecene staviti u najlonski dzak da se malo potpare pa ih oljustiti i ocistiti. Paradajz samleti na masini za meso a papriku iscepkati na rezance. Samleven paradajz i iscepkanu papriku staviti u dublji lonac ili serpu.


Dodati ulje i prziti dok sok ne uvri, zatim dodati beli luk koji je iseckan u secku, sirce, so i konzervans, dobro izmesati i vruce sipati u zagrejane tegle.


Zatim napunjene tegle sa pindzurom staviti u rernu na 100 stepeni da se odgore zapece ( da se stvori korica ). Sutradan tegle zatvoriti poklopcima ili celofanom.




Нема коментара:

Постави коментар