Sastojci:
200gr. spageta,
100gr. feta sira.
Paradajz sos:
1 kasika masti,
1 kasika brasna,
2dl paradajz soka i
1dl. vode.
Priprema:
Paradajz sos:
Na masti proprziti brasno, zatim dodati paradjz sok i mesati dok se ne zgusne. Skloniti sa vatre pa dodati vodu i dobro promesati da se sve sjedini. Vodu dodavati po zelji, ako volite redji sok dodati vise vode.
Spagete skuvati u provreloj vodi sa malo ulja i soli. Zatim ih ocediti.
U ocedjene spagete dodati fetu i sve dobro promesati. Zatim dodati i sos pa sve lepo sjediniti. Servirazi u cinijicu i odozgo posuti sa malo rendane fete.
U ocedjene spagete dodati fetu i sve dobro promesati. Zatim dodati i sos pa sve lepo sjediniti. Servirazi u cinijicu i odozgo posuti sa malo rendane fete.
Zatim dodati i sos pa sve lepo sjediniti. Servirazi u cinijicu i odozgo posuti sa malo rendane fete.
U smesu mozete dodati po zelji i seckano suhomesnato, proprzene sampinjone, kisele krastavcice, origano, svez na kockice iseckan paradajz,... Mada nije losa ni ova jednostavna varijanta. :)
Нема коментара:
Постави коментар